Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 23

Amerikiečių generolas: šis kasdienis prietaisas mūšio lauke jums prišauktų mirtį

Mobilieji telefonai iš esmės pakeitė būdus, kaip yra dokumentuojamas karas, ir dabar leidžia net realiuoju laiku stebėti situaciją fronto linijose, pamatyti naujausią karinę techniką ir sukrečiančius mirties bei naikinimo vaizdus. Tačiau jie taip pat gali prišaukti mirtį juos nešiojantiems kariams, leidinio „Foreign Policy“ žurnalistui sakė JAV kariuomenės generolas majoras Curtisas Tayloras.
Ukrainos karys
Ukrainos karys / „Zuma press“/„Scanpix“

Neišprovokuotas Rusijos karas prieš Ukrainą, ko gero, gali būti pavadintas pirmuoju „išmaniųjų telefonų“ karu. Jų naudojimas tik patvirtino, kokį svarbų vaidmenį šie kasdienybę lengvinantys prietaisai atlieka šiame kare ir atliks ateityje.

Karybos naujienų svetainė „Armada International“ pažymėjo, kad kariniu lygmeniu išmanieji telefonai gali būti naudinga taktinio ryšio alternatyva kariniams siųstuvams.

Negana to, išmanieji telefonai leidžia žmonėms palaikyti ryšį arba naudotis internetu, kai įprastinės telekomunikacijos gali būti pažeistos arba neprieinamos. Šie prietaisai buvo neįkainojami renkant ir dalijantis įrodymais apie Rusijos įvykdytus žiaurumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius