Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 22 /12:53

Atšalus orams savivaldybės atnaujina šildymo sezoną: apsigalvojo ir Vilnius

Atšalus orams didelė dalis šalies savivaldybių atnaujina šildymo sezoną arba jį tęsia. Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Valdas Lukoševičius sako, kad šildymo nereikėjo nutraukti balandžio pradžioje atšilus orams. Tuo tarpu Vilniaus miesto savivaldybė, penktadienį tvirtinusi, kad šildymo sezono neatnaujins, apsigalvojo ir pirmadienį prisijungė prie kitų savivaldybių.

„Dauguma (savivaldybių – BNS) atnaujino šildymą arba atidėjo jo pabaigą, arba atšaukė merų nutarimus, nes dabar temperatūra labai nukrito, matote, kas darosi už lango. (...) Netgi Alytus, Marijampolė buvo paskelbę ir atšaukė, daug mažesnių savivaldybių – Rokiškis, Kupiškis, Kėdainiai“, – BNS pirmadienį sakė V.Lukoševičius.

Iš didžiųjų miestų neatnaujinti šildymo sezono ketino tik Vilniaus miesto savivaldybė. Penktadienį Vilniaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas 15min tvirtino, kad Vilniaus miesto savivaldybė sulaukia prašymų atnaujinti šildymo sezoną, tačiau to daryti neketina.

Vis tik pirmadienį Vilniaus miesto savivaldybė apsigalvojo ir paskelbė, kad šildymo sezoną atnaujina.

„Įsivyravę vėsūs orai ir pasirodžiusios snaigės reiškia viena – Vilniaus mieste atnaujinamas šildymo sezonas“, – feisbuke pranešė savivaldybė.

Pasak jos, šiluma jau keliauja į pastatų šilumos punktus. O tam, kad šiluma pasiektų butuose įrengtus radiatorius, svarbu, kad namų administratorių ar bendrijų paskirti namo vidaus sistemų prižiūrėtojai šilumos punktuose atnaujintų šilumos tiekimą. Nuo to, kaip greitai šis veiksmas bus atliktas, priklauso, kada namus pasieks šiluma.

Tuo tarpu Senamiesčio gyventojai, kurių daugumos gyvenamuosiuose namuose šilumos punktai yra seni (priklausomos sistemos), šilumos turės luktelti iki rytojaus, skelbia savivaldybė.

V.Lukoševičius pabrėžė, kad šildymo sezono atnaujinimas reiškia papildomas išlaidas, todėl, anot jo, sostinės savivaldybė nutraukusi šildymą taip anksti padarė klaidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius