Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 23

Lietuvos–Lenkijos dujotiekio apgaulė: Rusijos gamyklos ženklų pėdsakai veda ir į Estiją

Per patį Lietuvos–Lenkijos magistralinio dujotiekio GIPL statybų įkarštį į vienos estų įmonės sandėlius atkeliavo devyni kroviniai iš Rusijos „Eterno“ gamyklos. Juose – dujų vamzdyno jungiamosios detalės, kaip dabar aiškėja, stebuklingai atitinkančios GIPL sumontuotų detalių savybes. Ir būtent tų, kurias bandyta įvilkti į europietiškų įmonių rūbą. Šios, rusiškai apgaulei išaiškėjus, dabar bus keičiamos.
Lietuvos- Lenkijos dujotiekio apgaulė: Rusijos gamyklos ženklų pėdsakai veda ir į Estiją
Lietuvos- Lenkijos dujotiekio apgaulė: Rusijos gamyklos ženklų pėdsakai veda ir į Estiją / 15min montažas

Klausimai apie Rusijos „Eterno“ gamyklos jungiamųjų dalių galimą kelią į Lietuvos strateginį dujotiekį pasiekė ir Estijos bendrovę „EG Ehitus“ – buvusią „Alvoros“ partnerę statant dujotiekio su Suomija jungtį „Balticconnector“ Estijoje.

Į jos sandėlius tuo metu, kai Lietuvoje buvo statomas GIPL, iš Rusijos „Eterno“ gamyklos atkeliavo dujų vamzdyno jungiamosios detalės.

„Jūs norit pasakyt, kad mes iš „EG Ehitus“ atsivežėm gaminius?“ – demonstruodamas nuostabą klausimu į klausimą atsako Vladimiras Ževžikovas.

Jis – skandalų dėl galimų dokumentų klastočių purtomos „Alvoros“ patarėjas, buvęs direktoriaus pavaduotojas. V.Ževžikovas vadovavo strateginio Lietuvos dujotiekio statybos darbams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius