Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 21

L.Liubertaitė atsakė, kodėl be mulčio darže ir gėlyne būsime kaip be rankų ir kokį labiausiai mėgsta pomidorai

Mulčias jau seniai nebe naujiena, tačiau nepaisant daugybės jo privalumų, kai kurie vis dar nedrįsta jo išbandyti. Išties mulčias yra tikra dovana mūsų sodui, daržui ir gėlynui, tiesa, reikėtų pasirinkti tinkamą skirtingoms zonoms, kad sulauktume norimo rezultato.
Mulčiuoti pomidorai
Mulčiuoti pomidorai / Shutterstock nuotr.

Tinklaraštininkė, apželdinimo kursų „Geltonas karutis“ organizatorė Lina Liubertaitė sako, kad jau seniai įrodyta, kad mulčias yra reikalingas bei naudingas.

„Reikia suprasti, kad atidengta, plika žemė ilgia tokia nebus, kadangi gamtoje tuščių vietų nebūna – ji užžels įvairiais augalais. Puikiai žinome, kad piktžolės plinta greitai ir agresyviai, tad atidengtose dirvose jos ir atsiras pačios pirmosios. Norėdami piktžolių išvengti, turėsime nuolat purenti žemę ir ravėti, o tai užima daug laiko. Jeigu norite išvengti tokio daugelio nemėgstamo darbo, metas pagalvoti apie mulčią, kuris ir yra piktžolių prevencija“, – sako L.Liubertaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius