Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„TrenkTuras“ Otvocke: žygiuoti savojo tikslo link nesutrukdė nei atstumas, nei amžius, nei oras

„Dar vienas šimtukas į mano kolekciją. 100 km žygis Otvocke buvo su trupučiu saulės, daug lietaus ir dar daugiau geros nuotaikos. Gražūs miškai, žemyninės smėlio kopos, pelkės, gamtos įvairovė neleido nuobodžiaut ir vertė mėgautis kiekvienu įveiktu kilometru,” – po žygio įspūdžiais dalijosi daugiau nei 2000 km su „TrenkTuru” nuėjęs Artūras, rašoma „TrenkTuro” pranešime spaudai.
 „TrenkTuras” Otvocke
„TrenkTuras” Otvocke / Organizatorių nuotr.

Ne tik jam, bet ir ilgametei žygeivei Editai 100 kilometrų iššūkis Otvocke nepasirodė baisus. Moteris, kaip pati prasitarė, lengvai ir smagiai, įveikė jau 15-ąjį savo 100 km žygį, tik šį kartą Lenkijoje. Čia šeštadienį didžiausias pėsčiųjų žygių organizatorius Baltijos šalyse „TrenkTuras” organizavo žygį. Į Otvocką susirinko daugiau nei 2000 žygeivių, kurių dauguma – lenkai.

Dalis lietuvių kaimyninę šalį pasiekė neįprastai: bendraminčių būryje, važiuodami organizatorių užsakytu autobusu. Jame netrūko naujų pažinčių bei dalijimosi smagiomis istorijomis ir vaišėmis.

Žygeivių būrys nudžiugo, kai ilgamėtės žygeivės Giedrė ir Gintarė visus iš eilės pradėjo vaišinti spurgomis. Autobuse keliavęs Mindaugas net pajuokavo, kad po tokių dosnių vaišių 100 km maršrutą reikės nueiti nebe vieną, o du kartus.

Vaišių netrūko ne tik autobuse, bet ir kelyje. Šį kartą žygeiviai stiprinosi lenkiškais užkandžiais, o saulės atokaitoje mėgavosi pietumis. Pietų stotelėse netrūko ir pramogų. Štai vienoje buvo galima rasti pilnai įrengtą bunkerį. Apžiūrėję fortifikacijų sistemą iš išorės, žygeiviai vienas po kito veržėsi į vidų.

Čia smalsuoliai apžiūrėjo partizanų naudotus daiktus, ginklų kolekciją ir drabužius, taip pat pagal originalą atkurtas poilsio erdves. Išėję į dienos šviesą, žygeiviai pamatė dar ne vieną įdomų objektą. Kelyje laukė žemyninės kopos, ežerai, upės, kalvos ir į vaikystę daugelį grąžinusi medinė pilis.

Įveikę maršrutus, žygeiviai neskubėjo skirstytis. Dalis liko Otvocke, garsėjančiame unikalaus stiliaus medinėmis vilomis „świdermajer“. Jų mieste net keliasdešimt. Kiti išskubėjo tyrinėti išskirtinius Varšuvos objektus ir muziejus. 100 kilometrų maršrutą įveikę žygeiviai, žinoma, rinkosi poilsį.

Kaip ir pernai bei užpernai, pirmoji 100 kilometrų trasą įveikė vilnietė Edita. Ne vieną nustebino ir energingai tikslo link ėjęs 74 metų Jerzy iš Varšuvos. Maksimalų atstumą drąsiai rinkosi ne tik pavieniai žmonės, bet ir į žygį atvykusių komandų nariai. Pirmąją vietą „Hiatus” komandų įskaitoje šį kartą pelnė „Activus”, įveikę 600 km, antrąją – „Papūsk”, nuėję 450 km, o žygeiviška bronza pasipuošė „Żbiki Nordic Walking” komanda, kartu nuėję 320 kilometrų.

Žygeivius Lenkijoje „užkūrė” pagrindinis renginio partneris „Columbia”, vienas žymiausių aktyvaus laisvalaikio aprangos bei avalynės gamintojų prekės ženklas pasaulyje. Tai buvo jau antrasis „TrenkTuro” žygis Lenkijoje. Pirmasis įvyko dar 2022-ųjų vasarą Augustave. Kitas nuotykis pėsčiomis Lenkijoje planuojamas jau šį rudenį.

O dabar organizatoriai kviečia į Naująją Akmenę, kurioje jau gegužės 11-ąją lauks neeilinis žygis po Marso kanjonais pramintus karjerus. Kosminių kilometrų rinkti žygeiviai kviečiami 19, 32 ir 56 km trasose. Daugiau apie žygį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius