Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kai nuo streso masažai nepadeda: vienas viešbutis savo svečius kviečia į neįprastą terapiją

Šiuolaikinis gyvenimo ritmas neretam iš mūsų neatsiejamas nuo streso. Kad numalšintume įtampą, leidžiamės į keliones, perkame kūną pamaloninančias procedūras. Visgi kartais to nepakanka – atrodo, būtų geriau imti ir tiesiog išsirėkti. Būtent tokią terapiją savo svečiams siūlo vienas viešbutis Šiaurės Vakarų Anglijoje, rašo dienraštis „Daily Mail“.
Viešbutis / Rėkiantis žmogus
Viešbutis / Rėkiantis žmogus / 123RF.com nuotr. / 15min koliažas

Galimybe išlaisvinti užspaustas emocijas rėkiant keliautojai gali pasinaudoti viešbutyje „Armathwaite Hall Hotel & Spa“, įsikūrusiame Ežerų krašte (angl. Lake District) – kalnuotame regione Šiaurės Vakarų Anglijoje.

Šiai praktikai viešbutis, besiribojantis su ramiu Basentveito ežeru, paskyrė dalį savo didelio miško dvaro. Pasirinkta vieta – toli nuo kitų svečių.

Shutterstock nuotr./Ežerų kraštas, Anglija
Shutterstock nuotr./Ežerų kraštas, Anglija

Viešbutis šauksmo terapiją vertina kaip „katarsį sukeliančią išeitį“, kuri gali „paliesti gilias emocijas ir iškelti jas į paviršių“. Ši praktika skirta „emocinei įtampai numalšinti, nerimui mažinti ir giliam emocinio palengvėjimo bei gerovės jausmui puoselėti“.

Norintys sudalyvauti tokioje terapijoje tą gali padaryti labai paprastai: tereikia giliai įkvėpti, pažvelgti į dangų ir… rėkti.

„Šiuolaikinio gyvenimo reikalavimai gali pakenkti tiek mūsų fizinei, tiek psichinei gerovei. Nors mūsų SPA siūlo jauninančias ir atpalaiduojančias procedūras, kad sumažintų šį stresą, kartais prireikia ir netradicinio požiūrio“, – sako viešbučio SPA vadovė Lorela Movileano.

Kaip pažymi ji, viešbučiui priklausančiame 400 akrų privačiame miške svečiams sukurtas prieglobstis, kur jie gali „be jokios gėdos būti savimi ir išlaisvinti užgniaužtas emocijas“.

„Ši sena praktika, nors ir netradicinė, siūlo katarsį sukeliančią patirtį, leidžiančią mūsų svečiams išsivaduoti iš emocinės ir fizinės įtampos, visapusiškai pasineriant į kelionę link atsipalaidavimo ir savęs atradimo“, – teigia L.Movileano.

123RF.com nuotr./Vyras
123RF.com nuotr./Vyras

Viešbutis taip pat siūlo kitus sveikatingumo paketus, pavyzdžiui, maudynes miške, apimančias meditaciją ir ryšio su gamta užmezgimą, bei maudynes mėnesienoje, kurių metu svečiai gali ilsėtis po žvaigždėmis.

Be to, keliautojams siūloma ir daugybė kitų užsiėmimų, tarp kurių – pasivaikščiojimai su alpakomis ir šaudymas iš lanko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius