Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atkrintamųjų varžybų patirtys: Šaro pranašumai ir milžiniški kontrastai

Eurolygoje – svarbiausių kovų metas. Kurie jų dalyviai lemiamų kovų yra ištvėrę daugiausiai ir turi pranašumą prieš savo oponentus?
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Fenerbahce Beko“ nuotr.

Statistikos analitikas Darius Garuolis socialiniame tinkle „X“ pasidalino įdomia atkrintamųjų varžybų komandų statistika.

Jis suskaičiavo, kad labiausiai patyrusi atkrintamųjų komanda yra Madrido „Real“. Reguliariojo sezono nugalėtojų ekipai atstovaujantys žaidėjai ketvirtfinalių serijose yra sužaidę net 211 rungtynių ir 4648 minutes.

Prieš „karalius“ stosianti Vitorijos „Baskonia“ – kitoje spektro pusėje. Tado Sedekerskio atstovaujamoje komandoje yra vos 7 rungtynių patirtis ir 63 sužaistos minutės.

Tiesa, net ir ši patirtis bus menkai naudojama, nes vienas iš atkrintamosiose jau žaidusių žaidėjų – Danielis Diezas – baskų rotacijoje atlieka labai mažą vaidmenį, o kitas – Chima Moneke – yra traumuotas ir praleis bent dvejas serijos su „Real“ rungtynes.

Antra pagal patirtį Eurolygos atkrintamosiose – Stambulo „Fenerbahče“ ekipa. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai yra sužaidę 143 rungtynes ir 2962 minutes ketvirtfinalių serijose.

Jų varžovai „Monaco“ žaidėjai patirties turi beveik perpus mažiau – 79 rungtynes ir 1680 minučių.

Didelį pranašumą turi ir Atėnų „Panathinaikos“ (93 rungt., 1767 min.) prieš Tel Avivo „Maccabi“ (52 rungt., 1059 min.).

Lygiausia – „Barcelona“ ir Pirėjo „Olympiakos“ pora. Katalonai nežymiai pirmauja tiek pagal sužaistas rungtynes (119:115), tiek pagal minutes (2308:2121).

Kompensuoti nežymų žaidėjų patirties trūkumą „Olympiakos“ gali savo vyriausiojo trenerio patirtimi.

D.Garuolio duomenimis, Georgios Bartzokas yra antras pagal stažą treneris šio sezono atkrintamosiose. Jis yra dirbęs 29 ketvirtfinalio mačuose, iš kurių laimėjo 15.

Savo ruožtu „Barcelona“ strategas Rogeris Grimau bus vienintelis atkrintamųjų debiutantas.

Savo patirtimi kompensuoti žaidėjų trūkumus bandys ir „Baskonia“ strategas Duško Ivanovičius. Juodkalnietis yra daugiausiai atkrintamųjų matęs specialistas šio sezono kovose – jis dirbo jau 37 rungtynėse, iš jų laimėjo 19.

Jo oponentas Chusas Mateo iš Madrido „Real“ ketvirtfinalyje prie ekipos vairo debiutavo tik pernai, kai laimėjo 3 mačus iš 5. Tiesa, ispanas, priešingai nei D.Ivanovičius, jau gali pasigirti ir laimėtu Eurolygos titulu.

Trečias tarp trenerių – Š.Jasikevičius. Jis jau penkis kartus vadovavo komandai atkrintamosiose ir iš viso dirbo 21 susitikime. Iš jų laimėjo 13.

Jo oponentas, „Monaco“ treniruojantis Saša Obradovičius, dirigavo komandai pastarųjų dviejų sezonų atkrintamosiose ir per 10 mačų pasiekė 5 pergales.

„Panathinaikos“ ir „Maccabi“ akistatoje pranašumą turės graikus treniruojantis Erginas Atamanas – 19 rungtynių ir 9 pergalės prieš Odedo Kattasho 5 mačus ir 2 laimėjimus.

D.Garuolis suskaičiavo ir visų komandų amžiaus vidurkius.

Vyriausia ketvirtfinalio ekipa yra „Monaco“ – jos žaidėjai yra vid. 29,8 metų.

Akivaizdžiai jauniausia – „Baskonia“, kurios vidurkis – 25,3 m.

Visų kitų komandų amžiaus vidurkis balansuoja tarp 27,2 ir 28,4 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius